divendres, 30 de desembre del 2011

ROPA VIEJA


Aquesta recepta és una  manera d'aprofitar la carn d'olla de l'escudella de Nadal que ha quedat ( estem en crisi filla i s'ha d'aprofitar tot).
Hi ha moltes receptes de ropa vieja, jo escoltant la recepta de l'àvia del teu pare amb unes petites variacions perquè el papi pugui dir la meva iaia Maria la feia millor he fet :
Ingredients:
Carn d'olla (pollastre, vedella, gall dindi...)
Cigrons de l'escudella (o cuits)
Un all
Una ceba tendra
Una fulla de llorer
Un pebrot verd
Gotet de brou
Conyac
Oli, sal i pebre.
Un ou,
Una mica de orenga que em va portar la Sra. Lola de Vallcebre. 
Una cullaradeta de pimentó del poble del Leo.

Preparació: 
Tallem la ceba, l'all i el pebrot verd, i ho fregim. Quan la ceba estigui dauradeta hi afegeixes la cullaradeta de pimentó, vigilant que no es cremi. Després aboques els cigrons cuits.Talles la carn d'olla amb la tisora, que quedi desfilada, i l'afegeixes a la resta, remenes.Ho salteges bé amb una fulla de llorer,el gotet de xupito de brou i un rajolí de conyac.

Quan es quedi sense líquid s'hi tira un ou i es remena. I filla ja tens un plat que val per primer i segon.è

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada