Aquesta recepta és una
manera d'aprofitar la carn d'olla de l'escudella de Nadal que ha quedat (
estem en crisi filla i s'ha d'aprofitar tot).
Hi ha moltes receptes de
ropa vieja, jo escoltant la recepta de l'àvia del teu pare amb unes petites
variacions perquè el papi pugui dir la meva iaia Maria la feia millor he fet :
Ingredients:
Carn d'olla (pollastre, vedella, gall dindi...)
Cigrons de l'escudella (o cuits)
Un all
Carn d'olla (pollastre, vedella, gall dindi...)
Cigrons de l'escudella (o cuits)
Un all
Una ceba tendra
Una fulla de llorer
Una fulla de llorer
Un pebrot verd
Gotet de brou
Conyac
Oli, sal i pebre.
Gotet de brou
Conyac
Oli, sal i pebre.
Un ou,
Una mica de orenga que
em va portar la Sra. Lola
de Vallcebre.
Una cullaradeta de pimentó
del poble del Leo.
Preparació:
Tallem la ceba, l'all i el pebrot verd, i ho fregim. Quan la ceba estigui dauradeta hi afegeixes la cullaradeta de pimentó, vigilant que no es cremi. Després aboques els cigrons cuits.Talles la carn d'olla amb la tisora, que quedi desfilada, i l'afegeixes a la resta, remenes.Ho salteges bé amb una fulla de llorer,el gotet de xupito de brou i un rajolí de conyac.
Tallem la ceba, l'all i el pebrot verd, i ho fregim. Quan la ceba estigui dauradeta hi afegeixes la cullaradeta de pimentó, vigilant que no es cremi. Després aboques els cigrons cuits.Talles la carn d'olla amb la tisora, que quedi desfilada, i l'afegeixes a la resta, remenes.Ho salteges bé amb una fulla de llorer,el gotet de xupito de brou i un rajolí de conyac.
Quan es
quedi sense líquid s'hi tira un ou i es remena. I filla ja tens un plat que val
per primer i segon.è
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada