dilluns, 30 de juliol del 2012

PA DE PESSIC DEL MONASTÍ

Pa de pessic de les carmelites

Darrerament una amiga i companya de feina m'ha passat la massa mare que ve de les monges carmelites descalces de Sevilla. La veritat és que seguint les instruccions al peu de la lletra que t’han passat amb un full adjunt a la massa mare surten dos pans de pessic però has de repartir la massa mare a altres coneguts.


Les instruccions marquen de forma clara que no es pot utilitzar cap estri elèctric (com batedora, nevera, turmix, ...).
A més, segons la tradició la massa mare te la han de donar i has de començar a treballar-hi un dijous, perquè el dissabte de la setmana següent tinguis el pastís enllestit.

Dijous: afegir un got de sucre i un de farina a la massa mare.

Divendres: remenar amb una cullera de fusta.

Dissabte i diumenge: deixar-ho reposar.

Dilluns: afegir-hi un got de llet, un de sucre i un de farina.

Dimarts: remenar.

Dimecres, dijous i divendreS: deixar reposar.

Dissabte: dividir la massa en 4 parts, de les quals donarem 3 a persones a qui desitgem salut i sort.
Amb la massa que ens queda (una quarta part) hi afegim els següents ingredients i en preparem 2 bizcochos.
Dimecres, dijous i divendreS: deixar reposar.

Dissabte: dividir la massa en 4 parts, de les quals donarem 3 a persones a qui desitgem salut i sort.
Amb la massa que ens queda (una quarta part) hi afegim els següents ingredients i en preparem 2 bizcochos.

Ingredients:
2 vasos de farina
1/2 vas de sucre
1 vas d'oli de girasol
1 vas de llet
1 sobre de llevat
2 ous
ratlladura de taronja o llimona
sal i canyella
1 grapat de nous o ametlles picades
1 grapat de panses enfarinades (perquè no baixin al fons)
1 poma ratllada

Elaboració:
barrejar-ho tot amb una cullera i abocar en un motlle untat amb mantega.
Coure al forn a 180º durant 45'.

diumenge, 6 de maig del 2012

REGALS DEL DIA DE LA MARE














Avui la meva filla m'ha enviat aquests pastissos de regal via Whatsupp, espero que enviï la recpta i llavors penjare els ingredients i el procés

Dies endarrera em va enviar aquestes madalenes

diumenge, 8 d’abril del 2012

TORRADES DE SANTA TERESA

És una recepta que preparava la iaia Isabel per aquesta època de l’any (setmana santa, la quaresma…) i les seves filles es reunien per prendre un te de matalauva o un café amb llet.
I.- Ingredients:
- 1 barra de pa de mig del dia d'abans
- 1 litre de llet
- 1 branca de canyella
- la pela d’una llimona i de taronja
- quatre cullerades soperes de sucre
- 1 ou
- oli de girasol(fregir)
- sucre i canyella amb pols per emborrizar-les
Elaboració:
1.- Farem infusionar la canyella i la pela de la llimona i taronja amb la llet.Rallarem pela de llimona i taronja. Una vegada la llet perfumada i tèbia afegirem les cullerades de sucre i farem bullir. Deixar refredar.
2.- Tallarem el pa amb llesques d’un centímetre i mig i, les col·locarem dins d’una safata de fer els canelons.
3.- Vessarem la llet damunt de les llesques de pa que descansen sobre la plata perquè s’empapin ben empapades uns 10 minuts, 5 per costat.
4.- Mentre prepararem una paella amb abundant oli calent, arrebossarem les llesques amb ou i després les fregirem.
5.- Una vegada daurades, les deixarem damunt d’un plat amb paper absorbent.
6.- Barrejarem amb un bol un got de sucre i dues cullerades soperes de canyella amb pols.
7.- Finalment arrebossarem les torrades tèbies amb la barreja just abans esmentada.
Les poses ben presentades  en una safata i prepares uns bons cafetons.....El papa no ha deixat ni una!!.

dimarts, 3 de gener del 2012

COCA DE CEBA

INGREDIENTS:
1.base de pizza rectangular
2.cebes
oli
orega
ELABORACIÓ:
Estires una mica la massa, la fas més prima i la pintes d'oli. A la paella fregeixes la ceba tallada en juliana quan comença a posar-se transparent l'apartes i l'aboques a sobre la base de pizza. Tires per sobre orenga i al forn fins que es torri la massa.

divendres, 30 de desembre del 2011

PERES AL VI A L'ESTIL ANTONIO


Ingredients:

-4 Peres conferència
-1Branqueta canyella (al gust)
- !/2vi negre amb cos( no importa qualitat del vi)
- 125g. sucre
- Pela de taronja
- Una cullaradeta de suc de llimona.

Elaboració:
1.Pela les peres i posa-les a una cassola tenint cura que el cul de la pera quedi pla.

2. Li afegeixes el sucre ,la branca de canyella, la pela de taronja i el vi ho pses a bullir a foc lent durant 30 minuts (aproximadament ). A mitja cocció s’afegeix el suc de llimona.

3. Cal vigilar la reducció del vi de tal manera que sembli xarop.
.   
4. Deixar refredar, tot girant les peres perquè absorbeixin el suc per tots els costats.

5. Filtrar el suc amb un colador per  treure la canyella i la pela. Ficar a la nevera i menjar al dia següent. No s’hi  val menjar-se tot el suc

TRUITES DE RIU CASA SOLÍS


Ingredients:
 -4 truites de riu
-100 g de ametlles pelades
-oli,sal,julivert,all
-farina
-tires de pernil ibèric amb greix.
-suc de mitja llimona

Elaboració:
1.Cal que a la peixateria et treguin els budells, escates, etc.  Neteges les truites, obertes per la panxa i les salem..Fiques el pernil a la panxa i les enfarines.

2. A una paella, hi poses oli i fregeixes les truites fins daurar-les. Les introdueixes a la safata de forn amb cura de no treure la pell.

3. Fregim les ametlles i les deixem refredar a sobre d’un paper de cuina per evitar l’excés d’oli .

4. Mentre tant al morter poses all i julivert, ho xafes i ho  barreges amb oli de fregir les truites. Tot això ho aboques a sobre de les truites.

5. Llavors tirem les ametlles per sobre de les truites. S’agafa suc d’ una llimona i també es tira a sobre.

6. Un cop que li has posat la picada, les ametlles i el suc de llimona., les poses 20 minuts al forn a 180 graus i ja les pots servir . BON PROFIT

ROPA VIEJA


Aquesta recepta és una  manera d'aprofitar la carn d'olla de l'escudella de Nadal que ha quedat ( estem en crisi filla i s'ha d'aprofitar tot).
Hi ha moltes receptes de ropa vieja, jo escoltant la recepta de l'àvia del teu pare amb unes petites variacions perquè el papi pugui dir la meva iaia Maria la feia millor he fet :
Ingredients:
Carn d'olla (pollastre, vedella, gall dindi...)
Cigrons de l'escudella (o cuits)
Un all
Una ceba tendra
Una fulla de llorer
Un pebrot verd
Gotet de brou
Conyac
Oli, sal i pebre.
Un ou,
Una mica de orenga que em va portar la Sra. Lola de Vallcebre. 
Una cullaradeta de pimentó del poble del Leo.

Preparació: 
Tallem la ceba, l'all i el pebrot verd, i ho fregim. Quan la ceba estigui dauradeta hi afegeixes la cullaradeta de pimentó, vigilant que no es cremi. Després aboques els cigrons cuits.Talles la carn d'olla amb la tisora, que quedi desfilada, i l'afegeixes a la resta, remenes.Ho salteges bé amb una fulla de llorer,el gotet de xupito de brou i un rajolí de conyac.

Quan es quedi sense líquid s'hi tira un ou i es remena. I filla ja tens un plat que val per primer i segon.è