dilluns, 31 d’agost del 2020

CONSERVES DE TARDOR

 Avui que has marxat cap a casa teva, a Anglaterra he recordat els teus desitjos sobre els préssecs que feia la Maria i com et recordaven la teva infantesa. Hem decidit amb el papa fer préssec en almibar, mermelada de préssec i mermelada de figues. Et poso les receptes per si t'animes!

PRÉSSEC EN ALMÍVAR

- 1 kg de préssecs, dels grocs, que tinguin la carn forta
- sucre
- aigua (mineral)

1-Esterilitzem els pots (han de ser una m
ica grans), al rentavaixelles.

2-Pelem els préssecs, els senyalem amb el ganivet pel mig, a tot el voltant, i amb les dues mans fem girar -en sentit contrari-, se'ns partirà fàcilment. Amb la punta del ganivet treiem el pinyol, Això ho ha fet el papa i jo he fet l'almíbar.

3-Posem les meitats de préssec al pot, que quedi ben col•locat, Ha de quedar ben ple. 

4-Com t'he dit jo he fet l'almíbar. He posat a bullir quatre tasses d'agua per dues de sucre i una mica de pell de llimona.S'ha de remoure fins que bulli.

5.LLavors s'aboca als pots amb molt de compte que crema i es tapen ben fort.

6. Ja els tenim preparats,per  bullir-los  coberts d'aigua durant uns 15 minuts, passat aquest temps els treiem i deixem refredar girats cap a vall. Això també ho ha fet el papa.Ah! m'oblidava s'ha de posar un drap de cuina al fons de l'olla perquè no petin els pots.

7-A lendemà els guardem en un lloc fosc i sec.

MELMELADA DE FIGA I DE PRÉSSEC


Es temps de figues i préssecs.......i també temps per fer conserves!

Com que estavem fent els préssec en almíbar al foc , he decidit mentre fer amb Thermomix les melmelades.


 

Aquí t’ explico el procés:

1. He rentat les figues (ja que les he posat amb la pell) i he tallat la punta.

2.Les he pesat dins el vas del Thermomix® , (aproximadament 1kg )

3.A continuació hi he posat 30g de suc llimona.

4.Després hi he posat 300gr. de sucre.

5.Tot dins la gerra, abans he tallat a trossets.

6.I seguidament he programat 25' T. Varoma V. 1,5. 

7.M’oblido un altre cop He posat un toballó de paper i el cestillo per no esquitxar.

 

Aquí t’ explico el procés:

1. He pelat els préssecs i he tallat a trossets.

2.Les he pesat dins el vas del Thermomix® , (aproximadament 1kg )

3.A continuació hi he posat 30g de suc llimona.

4.Després hi he posat 280 gr. de sucre.

5.Tot dins la gerra.

6.I seguidament he programat 25' T. Varoma V. 1,5.

Quan tornis al Nadal tindràs les conserves!!!!😜


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada