divendres, 16 de desembre del 2016

CANALONS DE LA PADRINA MUNDETA


FEM EL ROSTIT:

INGREDIENTS


    1 Kg de carn de vedella.( Conill de vedella) tallada a daus.
   
500 grams de carn magra de porc. (coll de porc) tallada a daus.
   
1500 grams de pit de gall d'indi tallada a daus.
    500 grams de carn de papada de porc.  tallada a daus.
  ► 1 cervell de xai.
    1 fetge de cabrit.
    3 cebes grosses.
    1 all porro.
   
1 cabeça d'alls sencera escalibada.
    5 prunes passes
    1 grapat de pinyons
   
4 tomaquets.
   
1 branqueta de canyella.
   
1  tòfona dins el conyac
   
Oli, sal, pebre negre, farcellet d'herbes i llard
              (opcional).


RECEPTA

En una cassola hi posem oli i, si es vol, una mica de llard; la carn salpebrada la posem a l’oli roent i segellem , seguidament la treiem de la cassola. (primer la vedella, després coll, la papada i el gall dindi.
Posem les cebes tallades a octaus ,  el porro, el farcell d’herbes ,la canyella, la cabeça d'alls sencera i els tomàquets seguint aquest ordre.
Amb el foc bastant alegre i procurant que no se'ns cremi, rostirem la carn. Es fa difícil calcular el temps que trigarà, però ho podem saber quan veiem la ceba pràcticament desfeta i comprovant amb un tall, fet amb les tisores mateix, que la carn està ben feta per dins.( Sempre el preparo un dia abans)
Deixem que el rostit es refredi  i piquem la carn. Colem el suc i l’afegim a la carn picada més un pot de mig litre de beixamel. Remenem i deixem pasar una estona perquè la carn estigui més compacta.
Bullim les plaques dels canelons el pavo i seguint les instruccions del fabricant i, un cop al punt, les estenem sobre el marbre de la cuina posem draps de cotó i eixuguem les plaques.

Distribuïrem aquesta farsa sobre les plaques dels canalons i ja, per fi, els enrotllarem. Seguint la tradició familiar de discutir si estan massa prims o massa gruixuts.


 Es cobreix una plata que pugui anar al forn amb els canelons que la família va enrotllant.  
Depenent del nombre de canelons que es vulguin servir i de si agrada més o menys espessa, s'aboca a sobre dels canelons la salsa beixamel.

Escamparem formatge ratllat i trossets de mantega per sobre i els posarem a gratinar.

i DESPRÉS.... el teu germà i el  pare es queixaran que hi ha poca beixamel i tu diràs que ja té prou.... i que vols el formatge torradet de sobre. Un altre Sant  Esteve ha arribat, felicitats papa... que fas els 59!!!!! Molt ben portats tot sigui dit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada