dissabte, 22 d’octubre del 2011

FIDEUA DE LA IAIA

Fideua de la iaia

Ingredients per a 4 persones:
400 gr de fideus del número 1 (100 gr per persona)
1 sèpia gran
1/2 kg de llangostins pelats
1 litre de fumet de peix ( el faig amb els caps de les gambes si no el voleu cuinar vosaltres, el venen ja fet al super amb tetrabrik )
1 all
1 tomàquet ratllat
1 ceba.
1 pebrot verd
oli
sal
1 pessic de sucre

Posem oli a foc lent a la paella i hi tirem un all pelat sencer.
Un cop l'all s'hagi enrossit, el treiem i amb l'oli ben calent tirem els fideus a la paella.
Els anem rementant fins que quedin rossos. Un cop fet això els traiem del foc i els reservem.

A part, agafem la paella per fer la fideuà i fem un sofregit amb la ceba i el tomàquet. Ho rectifiquem de sal i sucre ( per treure l'acidesa del tomàquet)
Un cop fet el sofregit afegim la sèpia tallada a trossets, ho deixem coure uns minuts tot remenant i hi afegim els llangostins.
Quan estigui tot cuit afegim els fideus que teniem apartats. Ho barregem tot i hi tirem el fumet de peix.
Abaixem el foc i esperem que els fideus absorbeixin el fumet.
Un cop ja no hi hagi suc, es posa la paella al forn a gratinar uns dos o tres minuts per tal que els fideus es posin secs i drets.

1 comentari: