diumenge, 2 de maig del 2010

ROSCOS DE LA IAIA

Irene aquesta recepta és de la iaia .Ja sé que no t'agrada el dolç però no vull que es perdi la recepta. És un dolç que es conseva força dies al taper.
Ingredients:
3 ous
1 got. de sucre/ 3 cullerades per ou)
1 got. oli fregit (amb matalauva o anissos i ratlladura de llimona o de taronja)
1 got. de suc de taronja natural
1 sobre llevat royal
farina la que necessiti (entre 700 i 900 gr. + o -)

Oli per fregir i ratlladura de llimona o de taronja per la paella d'oli
sucre i canyella per arrebossar


Instruccions:
1.PAS.Fregir l'oli amb els anissos i la pell taronja .Deixar refredar .Preparar una barreja de sucre amb canyella i reservar.

2.PAS.Trencar els ous i tirar en un bol , deixar un got de iogurt com a mesura .Batre bé els ous (a mà o conbatidora elèctrica), afegir el sucre i batre de nou .

3.PAS.Afegeix l'oli fregit i fred (pot estar temperat, però mai calenta) i la ratlladura de llimona (o taronja) i barrejar .Afegir el sobre de llevat roial i barrejar. Anar afegint farina fins que quedi una massa elàstica, que no s'enganxi a les mans i que no sigui molt dura.

4.PAS.Formar boles petites amb la massa i aixafar està fent un forat al centre donant forma de rosquilles i amb un ganibet marcar els laterals d'aquest.

5.PAS.Fregir en abundant oli calent on s'ha fregit la pell d'una taronja o llimona d'una banda, donar la volta i treure posant-lo sobre un paper a escórrer. Passar-los pel sucre amb la canyella.

Espero que t'agradin i que ... a cada mossegada, recordis el somriure de la iaia. Petons ben dolços