dimarts, 27 de juliol del 2010

RECEPTA DEL CREMAT

Estimada ara que és estiu i per a que puguis recorda les festes Majors Catalanes, res millor que un bon cremat i escoltar havaneres.
INGREDIENTS:
1-1 Ampolla de ron (millor si és Pujol)
2-Un rajoli de ron anyell.
3-La pell de mitja llimona.
4-75g de sucre.
5-Un branquilló de canyella.
6-Una tassa de café llarg.
PASSOS:
1.A una cassola de fang abocar el litre de ron. Afegir el sucre, la pell de llimona,la canyella i el raig de ron vell.
2. Amenitzar l'acte de cuinar cantant una havanera o si no se'n sap escoltant el vídeo del meu avi que s'afegeix a la recepta.
3.Amb un culleró encendre el ron i afegir-lo a poc a poc a la cassola. Una vegada encés remenar amb el culleró durant 20 minuts o menys depenen del gust ( si és vol amb més alcohol o menys).
4.Apagar el foc afegint la tassa de cafè llarg i si no s'apaga tapant la cassola.
5.- Treure un mocador blac i agitar-lo tot cantant la bella Lola.

diumenge, 2 de maig del 2010

ROSCOS DE LA IAIA

Irene aquesta recepta és de la iaia .Ja sé que no t'agrada el dolç però no vull que es perdi la recepta. És un dolç que es conseva força dies al taper.
Ingredients:
3 ous
1 got. de sucre/ 3 cullerades per ou)
1 got. oli fregit (amb matalauva o anissos i ratlladura de llimona o de taronja)
1 got. de suc de taronja natural
1 sobre llevat royal
farina la que necessiti (entre 700 i 900 gr. + o -)

Oli per fregir i ratlladura de llimona o de taronja per la paella d'oli
sucre i canyella per arrebossar


Instruccions:
1.PAS.Fregir l'oli amb els anissos i la pell taronja .Deixar refredar .Preparar una barreja de sucre amb canyella i reservar.

2.PAS.Trencar els ous i tirar en un bol , deixar un got de iogurt com a mesura .Batre bé els ous (a mà o conbatidora elèctrica), afegir el sucre i batre de nou .

3.PAS.Afegeix l'oli fregit i fred (pot estar temperat, però mai calenta) i la ratlladura de llimona (o taronja) i barrejar .Afegir el sobre de llevat roial i barrejar. Anar afegint farina fins que quedi una massa elàstica, que no s'enganxi a les mans i que no sigui molt dura.

4.PAS.Formar boles petites amb la massa i aixafar està fent un forat al centre donant forma de rosquilles i amb un ganibet marcar els laterals d'aquest.

5.PAS.Fregir en abundant oli calent on s'ha fregit la pell d'una taronja o llimona d'una banda, donar la volta i treure posant-lo sobre un paper a escórrer. Passar-los pel sucre amb la canyella.

Espero que t'agradin i que ... a cada mossegada, recordis el somriure de la iaia. Petons ben dolços

dissabte, 3 d’abril del 2010

VEDELLA GUISADA AMB PATATES




INGREDIENTS:

500Grs. aprox. Vedella a trossets
2 cebes
1 zanahoria grande
2 tomaquets madurs
½ cabesaa de alls
Farcellets d’herbes
1 copa coñac
Laurel
1 ramita canela
Sal, pimienta negra molida
Aceite oliva, manteca cerdo o oli d’oliva
Agua caliente.
ELABORACIO:
En una cassola amb oli i mantega daurar la carn; afegir les cebes partides en quatre trossos, les pastanagues, a rodanxes, la fulla de llorer, la canyella i el farcell d’herbes, deixar coure 5 minuts i afegir els tomàquets, també partits per la meitat o quarts , coure tot uns 15 minuts, remenant de tant en tant, salar i pebre, després afegir el vi o conyac i deixar reduir a foc viu i destapat, després posar aigua calenta fins gairebé cobrir la carn i deixar coure fins que la carn estigui feta, uns 20 minuts aprox. retirar la carn de la cassola, i colar la salsa, si pot ser, per un xinès.
Tallar les patates fent clac .Afegir a l’olla les patates i la carn afegir aigua i pastilla de caldo .Deixar coure fins que les patates estiguin toves .Fregir lllesques de pa,alls,ametlles i julibert. Al moter xafar-ho amb alls cruus trocet de xocolata, un parell de patates i sobre colorant alimentari.
VARIANT
Després de passar pel xino no afegir més aigua a la salsa i posar bolets.O bé posar patates fregides a quadradets.